Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Σύντομα Βιογραφικά


ΟΜΙΛΗΤΗΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ MW

Σύντομο Βιογραφικό

 

Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και Τζαζ Μουσική στην Αιολική Σχολή Πειραιά. Ο τίτλος Master of WineMW, που θεωρείται ως ο κορυφαίος τίτλος στον χώρο του κρασιού, του απονεμήθηκε το 2002 σε ηλικία 32 ετών. Σήμερα υπάρχουν μόνο 297 MWs στον κόσμο, ενώ ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης παραμένει ο μοναδικός Έλληνας και ο μοναδικός Master of Wine στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Επίσης είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Masters of Wine. Ως Αριστούχος σπουδαστής, στην εξέταση της Αμπελουργίας για το MW, το 2002, έλαβε το Βραβείο Villa Maria.
Στην αντίστοιχη εξέταση της Τυφλής Γευστικής Δοκιμής και λόγω των εξαιρετικών επιδόσεων του σε αυτή, έχει τιμηθεί με το 13ο, στην ιστορία του, Βραβείο Bollinger Foundation Medal από τον οίκο της Champagne Bollinger. Το 2004 ίδρυσε στην Ελλάδα το Wine & Spirits Professional Consultants Ltd (W.S.P.C.), εκπαιδευτικό παράρτημα του WSET Αγγλίας του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού οργανισμού στα κρασιά και τα αποστάγματα παγκοσμίως. To 2009, το W.S.P.C, βραβεύτηκε ως το καλύτερο εκπαιδευτικό παράρτημα του κόσμου – διακρινόμενο μέσα από 42 χώρες στις οποίες το WSET Αγγλίας είχε παραρτήματα. Το 2005, σε συνεργασία με τον Αγγλικό εκδοτικό οίκο Mitchell Beazley εκδίδει το βιβλίο του The Wines of Greece, το οποίο προτάθηκε μέσα στα τέσσερα καλύτερα βιβλία για το Βραβείο Andre Simon Memorial Award 2006. Η παγκόσμια κοινότητα αναγνωρίζει τις προσπάθειές του και επιβραβεύει το όραμα του για συνεχιζόμενη οινική παιδεία και για αυτό έχει τιμηθεί με το Βραβείο “Noval Award” ως “the MW Communicator of the Year 2006”. Το 2012, βραβεύτηκε με τον τίτλο του «Επίτιμου Weinakademiker» από την Αυστριακή Ακαδημία Οίνου για την συμβολή του στον τομέα της οινικής εκπαίδευσης, και είναι ο 13ος που τιμάται με αυτό τον τρόπο. Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW εργάζεται ως Διευθυντής Εισαγωγών για την εταιρία Αίολος ΕΠΕ, ενώ παράλληλα έχει συμβουλευτικό ρόλο στον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών της Ελλάδας (ΟΠΕ), στην Αεροπορική Εταιρία Aegean Airlines, στη Βρετανική αλυσίδα super market Marks & Spencer καθώς και σε πολλές οινοπαραγωγικές & τουριστικές εταιρίες. Αρθρογραφεί σε κλαδικό και ποικίλης ύλης τύπο στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

 

 

Χάρις Τσεκούρα Ζωγράφος

Η Χάρις Τσεκούρα γεννήθηκε στην Ελασσόνα Λαρίσης. Ζει και εργάζεται στο Ναύπλιο. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Σπούδασε αρχιτεκτονικό σχέδιο στην Πρότυπο Σχολή Αθηνών. Εκθέτει από το 1980 σε ατο­μικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συνεργάζεται με τον τοπικό τύπο και πε­ριοδικά.

Το 1995 σκιτσάριζε στην Κυριακάτικη «Καθημερινή». Συνεργάτης της Μαρίζας Κωχ στο θέα­τρο, κατασκεύασε τα σκηνικά και τα κοστούμια στις παραστάσεις για παιδιά «Αργοναυτική Εκστρα­τεία» και «Γοργόνα Ταξιδεύει τον Μικρό Αλέξανδρο», και εικονογράφησε το ομώνυμο βιβλίο από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ. Επίσης σκηνικά και κοστούμια για το Ιωνικό θέατρο στη παράσταση «Σαν μέ­σα από ένα παράθυρο» υπό την αιγίδα της UNESCO. Κοστούμια για την παράσταση Ή Ημέρα Πε­θαίνει το Βράδυ" του θεάτρου "Σχεδία". Το 1998 φιλοτέχνησε το λογότυπο της πρώτης έκθεσης "θά­λασσα" στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Έργο της χρησιμοποιήθηκε ως αφίσα για τον εθελοντισμό από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Φιλοτεχνεί μουσικά CD. Εικονογραφεί βιβλία όπως τα "Σαπφώ" και «Υπατία» από τις εκδόσεις Universal Studio Press, «Με τον Ελύτη στην Ελλάδα», την ποιητική συλλογή «Αστικά περιστέρια» του Πάνου Τσεκούρα από τις εκδόσεις ΑΤΡΑΠΟΣ, και άλλα. Το 1999 από τον ίδιο εκ­δοτικό οίκο κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο «Το Κάλεσμα της Άνοιξης». Το 2006 κυκλοφόρησε τo βιβλίο της «Το Τραγούδι των Δέντρων». Την ίδια χρονιά φιλοτέχνησε τη συλλεκτική φιάλη του νερού ΙΟΛΗ για την Ελληνική Ζυθοποιεία, συνεργασία που επανέλαβε το 2010 με άλλα τρία έργα της. Το 2008 συνεργάστηκε με τις εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ για το βιβλίο «Η Δύναμη της Αγάπης», όπου και βασίστηκε η ομώνυμη μουσικοχορευτική της παράσταση. Το έργο της έχει προβληθεί από την κρατική τηλεόραση.

Παράλληλα γράφει στίχους και μουσική και είναι μέλος της Ένωσης Μουσικοσυνθετών και Στιχουργών Ελλάδος. Το 2000 ερμήνευσε τα τραγούδια στο πρώτο προσωπικό της CD «Αντίδωρο», το οποίο εκδόθηκε από την MBI. Το 2006 κυκλοφόρησε από την ΔΙΚΤΥΟ – UNIVERSAL το cd της «Αριστοτέλους & Ιθάκης». Το 2009 συμμετείχε στο δίσκο «Μύθοι Γυναικών» των Μαρία Φαραντούρη και Λυδία Κονιόρδου με το τραγούδι «Χαλάλι». Την ίδια χρονιά ο Μανώλης Μητσιάς συμπεριέλαβε δύο τραγούδια της στον προσωπικό του δίσκο «Ένα τσιγάρο κι ένας ψεύτης». Το 2010 ακολούθησε το προσωπικό της CD «Παραβάσεις» από την ΕΜΣΕ. Τραγούδια της έχουν ερμηνεύσει οι Μαρία Φαραντούρη, Μανώλης Μητσιάς, Πίτσα Παπαδοπούλου, Καλλιόπη Βέττα, Δήμητρα Παπίου, Αναστασία Μουτσάτσου, Βασίλης Λέκκας και άλλοι.

 

 

Χρήστος Λέκκας Πιανίστας

Καθηγητής πιάνου και ανωτέρων θεωρητικών – συνθέτης ,ενορχηστρωτής.
Πτυχίο ενοργάνωσης πνευστών οργάνων (Διευθυντής ορχήστρας πνευστών)με γενικό βαθμό άριστα.
Πτυχίο
fugas (Θεωρητικό Πτυχίο Ανωτέρων Σπουδών) με γενικό βαθμό άριστα παμψηφή.
Πτυχίο Αντίστιξης(Θεωρητικό Πτυχίο)
  με γενικό βαθμό άριστα παμψηφή.
Πτυχίο Αρμονίας (Θεωρητικό Πτυχίο) με γενικό βαθμό άριστα παμψηφή.
Πτυχίο Πιάνου(Με γενικό βαθμό
  άριστα  παμψηφή και πρώτο βραβείο).

Έχει εικοσιπενταετή
  σολιστική  και διδακτική εμπειρία.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Δημοτικού
  Ωδείου Εδέσσης.
Τακτικός συνεργάτης του Δημοτικού Θεάτρου Εδέσσης,
 
συνθέτοντας μουσική για το ανέβασμα διαφόρων παραστάσεων,
όπως Ισμήνη ,Σονάτα του Σεληνόφωτος του Γιάννη Ρίτσου κ.α.

Έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ σε όλη την Ελλάδα. Τα τελευταία 12 χρόνια κατοικεί στο Ναύπλιο όπου συνεχίζει τις μουσικές του εμφανίσεις παρουσιάζοντας μουσικά αφιερώματα, με μεγάλη επιτυχία.
 


Ηλίας Δημόπουλος  Σολίστ Τρομπέτας

Σολίστ τρομπέτας και καθηγητής μουσικής. Διπλωματούχος αριστούχος με τιμητική διάκριση από το Ωδείο Αθηνών σε ηλικία 17 ετών. Πτυχίο Αρμονίας με βαθμό άριστα στο Ωρφείο Αθηνών. Θεωρητικά μαθήματα (Ωδείο Αθηνών, Ωδείο Ορφείο Αθηνών). Απόφοιτος μορφολογίας και Ιστορίας της μουσικής από το Ωδείο Αθηνών. Μαθήματα και σεμινάρια με καθηγητή τον
Bo Nilsson στη εκτέλεση και πρακτική εξάσκηση μουσικής barok του 17ου αιώνα. Πρώτη τρομπέτα στην Ελληνοτουρκική συμφωνική ορχήστρα νέων για δύο χρονιές. Πρώτη τρομπέτα στην συμφωνική ορχήστρα νέων της Μεσογείου 2010. Πρώτη τρομπέτα στην ορχήστρα του Θεάτρου Ακροπόλ για τρείς συνεχής χρονιές. Έκτακτος μουσικός στην Εθνική Λυρική Σκηνή, Κρατική ορχήστρα Αθηνών, συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Καμεράτα Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Solist στην πειραματική ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στη Καμμεράτα φίλων μουσικής και στην 'Όπερα δωματίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Solist με την Καμεράτα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στο έργο(b !
minor mass του J.S.Bach). Solist με την Συμφωνική Ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών. Συμμετοχή σε σεμινάρια της Μουσικής Ακαδημίας Κέρκυρας, με καθηγητές: Bo Nilsson, F.Mills, T.Dokshinger, A.Sliani, F.Dammrow, R.Friedrich. Masterclass με τον Bo Nilson. Πρώτο βραβείο σε περιφερειακούς και πανελλήνιους διαγωνισμούς χάλκινων πνευστών του Υπουργείου Παιδείας τα έτη 2000,2001,2002,2003.Πλήθος recital και συναυλιών σε έργα του 17ου,18ου,19ου,20ου και 21ου αιώνα. 

 

ΟΜΙΛΗΤΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ

 

Ο Αθανάσιος Παναγιωτάκης γεννήθηκε στην Πάτμο και ζει στο Ναύπλιο. Είναι

πτυχιούχος της σχολής τουριστικών επαγγελμάτων Ρόδου και έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων τουριστικού περιεχομένου σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει υπάρξει δ/ντης σε ξενοδοχειακές μονάδες καθώς και καθηγητής τεχνικών μαθημάτων στην σχολή τουριστικών επαγγελμάτων για πάνω από 20 χρόνια. Υπηρέτησε ως δ/ντης σχολής τουριστικών επαγγελμάτων από το 2005 έως το 2009. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ΕΚΕΠΙΣ και λάβει μέρος ως ομιλητής σε σεμινάρια τουριστικού περιεχομένου και μετεκπαίδευσης ξενοδοχουπαλλήλων. Έχει γράψει το βιβλίο Οινογνωσία και τεχνικές σερβιρίσματος οίνων, βιβλίο που διδάσκεται σε όλες τις σχολές του ΟΤΕΚ.