Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Ομιλία 03/01/2012

Χρύσα Γιατρά

ΣΠΟΥΔΕΣ
· Οκτώβριος 2006 έως Μάρτιο 2008, Master of Science στον Organisation Internationale De la Vigne et Du Vin (O.I.V.) και στο Université Paris X. Σκοπός αυτού του Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών είναι η γνώση όσο το δυνατόν περισσότερων διεθνών αγορών με την πραγματοποίηση επισκέψεων σε κάθε χώρα (24 στο σύνολο) και παρακολούθηση μαθημάτων σε τοπικά πανεπιστήμια, συμμετοχή σε σεμινάρια από εξειδικευμένους επαγγελματίες της περιοχής, επισκέψεις και παρουσιάσεις σε εταιρίες εισαγωγών-εξαγωγών και οινοποιεία έτσι ώστε να γίνει κατανοητό το στρατηγικό πλάνο κάθε εταιρίας και να δοκιμαστούν τα κρασιά.
· 8 Νοεμβρίου 2004 και 20 Απριλίου 2005, μεταπτυχιακές σπουδές SOMMELIER στο group σπουδών Le Monde με συμμετοχές σε γευσιγνωσίες και ανάλυση του ελληνικού και ξένου αμπελώνα, αρχές γευσιγνωσίες κρασιού, συνδυασμός κρασιού και φαγητού, παραγγελίες και έλεγχος αποθεμάτων, δημιουργία και οργάνωση λιστών κρασιού εστιατορίων, σεμινάρια και διαλέξεις για τα αποστάγματα, μπύρα, νερό, πούρα και τυρί. Σύμβουλοι: Λούκας Γιώργος, Γεωργόπουλος Σίμος, Τζίτζη Μαρία, Κυπαρισσίου Πάρης.
· Aπόφοιτος του τμήματος ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΤΩΝ της σχολής ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ του ΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ (03/12/2003) και ολοκλήρωση της εκπόνησης της πτυχιακής εργασίας με θέμα ¨παραγωγή αφρωδών οίνων¨ με βαθμό 9.


ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ
· 12 Νοεμβρίου 2004 έως 15 Φεβρουαρίου 2005: ¨Εκπλήρωση μετεκπαιδευτικού προγράμματος “ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ” στο Ι.Ε.Κ “AKMON”.

· 25 Φεβρουαρίου 2004 μέχρι 14 Μαΐου 2004 συμμετοχή σε σεμινάρια γευσιγνωσίας και συνδυασμού οίνου με φαγητό στο «Σχολείο του Κρασιού» του Δημήτρη Χατζηνικολάου.
· Βεβαίωση συμμετοχής και χρηματοδότησης απο το διαπανεπιστημιακό και Ευρωπαικό πρόγραμμα ¨SOCRATES-ERASMUS¨ που είχε ως αποτέλεσμα στην παρακολούθηση μαθημάτων και την πραγματοποίηση μέρους της πτυχιακής εργασίας με θέμα ¨ παραγωγή αφρωδών οίνων¨ στο πανεπιστήμιο της Κόρδοβα «UCO-UNIVERSIDAD DE CÓRDOBA» στην Ισπανία απο τις 09/09/03 έως τις 28/11/03.
· Πιστοποιητικό συμμετοχής σε 3ήμερο σεμινάριο γευσιγνωσίας οίνων με ακριβή τίτλο ¨Curso de Iniciación a la Cata de Vinos¨ στο οινοποιείο BODEGAS MONJE στην Τενερίφη Ισπανίας στις 19,20 και 21 Μαίου 2003.
· Βεβαίωση συμμετοχής και χρηματοδότησης απο το διαπανεπιστημιακό και Ευρωπαικό πρόγραμμα ¨LEONARDO DA VINCI ¨ που είχε ως αποτέλεσμα την πραγματοποίηση 3μηνης πρακτικής άσκησης σε εργασίες στους χώρους του οινοποιείου και των αμπελιών στο οινοποιείο BODEGAS MONJE στην Τενερίφη Ισπανίας απο τις 10/03/03 έως 13/06/03.


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
· Οκτώβριος 2008 έως σήμερα, διδασκαλία Οινολογίας-οινοχοοιας σε μαθητές μαγειρικής, bar, οινοχόους και ξενοδοχειακών και τουριστικών επαγγελμάτων στον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE.

· Φεβρουάριος 2009 έως Νοέμβριος 2011, ως Διευθύντρια Marketing και δημοσίων σχέσεων στο Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη. Υπεύθυνη για όλες τις διοργανώσεις, σεμινάρια γευσιγνωσίας και εκπαιδεύσεις προσωπικού και πελατών, προϊσταμένη του τμήματος πωλήσεων της Αθήνας και βοηθός εξαγωγών κυρίως σε Τρίτες χώρες ( Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Βραζιλία).
· Μάρτιος 2010 έως Οκτώβριο 2011, Project Manager στο Μουσείο Οίνου Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, με πλήρη επιτυχία στον συντονισμό και ολοκλήρωση του έργου αυτού.
· Νοέμβριος 2007 έως Μάρτιο 2008 πραγματοποιώντας πρακτική άσκηση στους Berry Brothers and Rudd Ltd , στο Λονδίνο στην Αγγλία, λαμβάνοντας εμπειρία σε διάφορα τμήματα της εταιρίας όπως το κατάστημα λιανικής, στο τμήμα αγορών, στο τμήμα fine wine, στο gourmet wine club, στο τμήμα επενδύσεων, στο wine cellar, στο σχολείο κρασιού-γευσιγνωσίες, στο τμήμα internet, και στο τμήμα δημοσίων σχέσεων.
· Ιούλιος 2006 έως Οκτώβριο 2006 , πραγματοποιώντας πρακτική άσκηση σε διάφορα οινοποιεία στην περιοχή της Βουργουνδίας της Γαλλίας όπως (Domaine Leflaive, Domaine Chevalier, Domaine La Pousse D’Or, Domaine Trapet, Domaine Nudant, Olivier Leflaive, Domaine Perrot Minot) κάτω από την επίβλεψη του Έλληνα οινολόγου Κυριάκου Κυνηγόπουλου ο οποίος είναι σύμβουλος οινολόγος σε παραπάνω οινοποιεία. Επίσης βοηθώντας στο οινολογικό εργαστήριο του κ.Κυνηγόπουλου για μικρό χρονικό διάστημα.
· 5 Δεκεμβρίου 2005 έως Ιούνιο 2006, επικεφαλής οινοχόος στο “HILTON ATHENS”, Υπεύθυνη για τις λίστες κρασιών, εκπαιδεύσεις του προσωπικού όλων των τμημάτων, οργάνωση και συντονισμός των πωλήσεων του κρασιού σε όλα τα τμήματα ποτού και φαγητού του ξενοδοχείου.
· 4 Νοεμβρίου 2004 έως 31 Νοεμβρίου 2005, επικεφαλής οινοχόος στο εστιατόριο «Ορίζοντες Λυκαβηττού» και chef οινοχόος της ομάδας εστιατορίων του ομίλου Καστελόριζο, ιδιοκτήτης των οποίων είναι ο κ.Σταύρου Αντώνης. Υπεύθυνη για την διαχείριση και τον συντονισμό των πωλήσεων, για την δημιουργία, τον σχεδιασμό και την οργάνωση των λιστών κρασιού και ποτών, για την εκπαίδευση του προσωπικού και για την διαχείριση των παραγγελιών σε χονδρεμπόρους.
· 16 Μαΐου 2004 έως 30 Σεπτεμβρίου 2004, υπεύθυνη οινοχόος στο PORTO ELOUNDA AND THE PENINSULA DE LUXE RESORT (gourmet restaurant “Kalypso”) και στο ELOUNDA MARE RELAIS & CHATEAUX στην Ελούντα Κρήτης, διαχειρίζοντας τις λίστες κρασιών και ποτών και όντας υπεύθυνη για τις παραγγελίες αλλά και την εκπαίδευση του προσωπικού.
· 15 Απριλίου 2004 έως σήμερα 15 Μαίου 2004, εκπαιδευόμενη οινοχόος στο εστιατόριο Σπονδή υπό την επίβλεψη του Γιώργου Λούκα (Καλύτερος Sommelier για το 2003).
· Μάρτιος 2003 έως Ιούνιο 2003: Περάτωση πρακτικής άσκησης στο οινοποιείο «BODEGAS MONJE» του Felipe Monje στο El Sauzal, νήσος Tenerife, Islas Canarias, ΙΣΠΑΝΙΑ ως πρακτικά ασκούμενη οινολόγος- γευσιγνώστρια.
· Καλοκαιρινή περίοδος Ιουλίου 2002 έως Οκτώβρη 2002: Περάτωση πρακτικής άσκησης στο οινοποιείο «ΚΤΗΜΑ ΜΠΡΙΝΤΖΙΚΗ» του Μπριντζίκη Διονύσιου στο Λαντζόϊ Ηλείας ως πρακτικά ασκούμενη οινολόγος.
· Σεπτέμβριος 2001: Εκπαιδευόμενη Οινολόγος στη ΦΑΡΜΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ -ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ στην Αταλάντη Φθιώτιδος.
· Σεπτέμβριος 2000 έως Ιούνιο 2001: Προώθηση Οίνων στη ΓΕΝΚΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ.
· Οκτώβριος 1998 έως Δεκέμβριο 1998: Εκπαιδευόμενη Οινολόγος στο οινολογικό εργαστήριο του Σούλη Ιωάννη στην Γαστούνη Ηλείας.
· Καλοκαιρινή περίοδος 1997, 1998, 1999, 2000 και 2001: Βοηθός Φαρμακοποιού στο ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ του Διονύσιου Γιατρά στη Γαστούνη Ηλείας.