Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Ομιλία 05/01/2012

Μιχάλης Ντουνέτας

ΜΟΡΦΩΣΗ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Απόφοιτος Λυκείου
Απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου(Σ.Τ.Ε.)
Πολύ καλή γνώση της Αγγλικής και Γαλλικής γλώσσας
Παρακολούθηση σεμιναρίων Ιταλικής κουζίνας (Σχολή ETOILE-Ιταλία) και Ζαχαροπλαστικής (παρασκευές σοκολάτας στη Valrhona-Γαλλία)
Εξειδίκευση στη μαροκινή και κουβανέζικη κουζίνα σε εστιατόρια στο Μαρόκο και στη Κούβα
Εξειδίκευση σε ιταλικά εστιατόρια και σχολές (π.χ. παρασκευές παγωτού)
Παρακολούθηση Ειδικών σεμιναρίων στην Ελλάδα (π.χ. Haccp)
Τεχνικός Σύμβουλος εταιρειών Τροφίμων και Εστίασης (Creta Farm, ΓΡΗΓΟΡΗΣ, Unilever, Gilli Diet, κ.λ.π.) και δημιουργία προγραμμάτων (project) όπως η σειρά “Mεσογειακό τραπέζι” της Creta Farm, δημιουργία αλυσίδων fast food κρητικής διατροφής, όπως το Dakos της Creta Farm, Ιταλικής αλυσίδας εστιατορίων ΓΡΗΓΟΡΗΣ, προγραμμάτων υγιεινής διατροφής και αδυνατίσματος της Gilli Diet
Σύμβουλος εστιατορίων, catering και χώρων εστίασης
Mέλος της EUROTOQUES και του Athens Chef’s Club.
Καθηγητής Σχολής Μαγειρικής “Le Monde” και εισηγητής σεμιναρίων μαγειρικής και σε άλλες σχολές
Συγγραφέας περιοδικών μαγειρικής (π.χ. Iταλική κουζίνα “Casa di Pasta”, “Food Guide” κ.λ.π.)
Συμμετοχή σε τηλεοπτικά προγράμματα μαγειρικής (“Στην Κουζίνα Ολοταχώς “ για 3 χρόνια, κ.λ.π.)

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Συνεργάτης του περιοδικού μαγειρικής «BHMA GOURMET» από τον Μάϊο του 2011 έως σήμερα.
Καθηγητής στη Σχολή Μαγειρικής “Le Monde” από 1-9-2011 έως σήμερα

Chef του ομίλου Βλάση Σταθακωστόπουλου VS Hospitality Group από τον Μάϊο του 2010 μέχρι 30-8-2011
“BARAONDA” εστιατόριο-bar
Από τον Δεκέμβριο του 2005 μέχρι σήμερα
Θέση εργασίας: executive chef

“ΑΘΗΝΑΙΣ” (Πολυχώρος Πολιτισμού)
“RED” Gourmet εστιατόριο,
“BOTANIKOΣ” εστιατόριο
Εσωτερικό και εξωτερικό catering
Από τον Δεκέμβριο του 2004 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2005
Θέση εργασίας: executive chef 

“VIVE MAR” Εστιατόριο
“Οnami” Ασιατικό εστιατόριο
Από τον Μάρτιο του 2003 μέχρι τον Νοέμβριο του 2004
Θέση εργασίας: executive chef

"LE MONDE" Ινστιτούτο Τουριστικών Σπουδών
Από τον Οκτώβριο του 2000 μέχρι σήμερα
Θέση εργασίας: Καθηγητής της Eurochef (μεταπτυχιακό Τμήμα) - Oργάνωση και συντονισμός σεμιναρίων

"CASA DI PASTA" Εστιατόριο
Χαριλάου Τρικούπη και Γορτυνίας 11/ΚΗΦΙΣΙΑ
Από 1 Σεπτεμβρίου του 1997 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2003
Θέση εργασίας: executive chef του ομίλου εστιατορίων Παπακώστα:
 
"Casa di Pasta"-Iταλικό
Kολωνάκι-Κηφισιά-Βουλιαγμένη
"Silver Star"- Steak houses
Kηφισιά-Βουλιαγμένη
“Sugar Grill”-Κολωνάκι-Steak house
“Cubanita”-Ψυρρή –Κουβανέζικο εστιατόριο
“Red Maracesh”-Ψυρρή – Mαροκινό εστιατόριο

"EΔEM" Εστιατόριο
Κ.Παλαιολόγου 15 - Χαλάνδρι
Από 7 Ιανουαρίου μέχρι 10 Αυγούστου 1997
Θέση εργασίας: chef

"ROYAL" Catering-Ζαχαροπλαστείο
Κυπρίων Ηρώων 50 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Από τον Σεπτέμβριο του 1996 μέχρι 7 Ιανουαρίου 1997
Ιδιοκτήτης της επιχείρησης

"AΙΓΛΗ" Εστιατόριο-Bar
Κηφισίας 27& Αγίου Όρους
Από 10 Aπριλίου μέχρι 20 Σεπτεμβρίου 1996
Θέση εργασίας: αρχιμάγειρας

ATHENS GOLF CLUB-Catering
Γλυφάδα-ΑΘΗΝΑ
Από 10 Oκτωβρίου1995 μέχρι 1 Απριλίου 1996
Θέση εργασίας: executive chef.

"CATRINE" Εστιατόριο
Άγιος Γεράσιμος - MΥΚΟΝΟΣ
Από τον Aπρίλιο μέχρι τον Oκτώβριο του 1995
Θέση εργασίας: αρχιμάγειρας 

"ΗΡΙΔΑΝΟΣ" Εστιατόριο
Ηριδανού 7 ΑΘΗΝΑ
Από 15 Ιανουαρίου μέχρι 15 Απριλίου 1995
Θέση εργασίας: αρχιμάγειρας 

"CATRINE" Εστιατόριο
Άγιος Γεράσιμος - MΥΚΟΝΟΣ
Από 12 Aπριλίου μέχρι 10 Oκτωβρίου 1994
Θέση εργασίας: αρχιμάγειρας 

"VENGERA" Εστιατόριο
Πατριάρχου Ιωακείμ 54/Kολωνάκι - Aθήνα
Από 15 Ιανουαρίου 1993 μέχρι 15 Aπριλίου 1994
Θέση εργασίας: αρχιμάγειρας 

"CATRINE" Εστιατόριο
Άγιος Γεράσιμος - MΥΚΟΝΟΣ
Από 15 Aπριλίου μέχρι 30 Oκτωβρίου 1993
Θέση εργασίας: αρχιμάγειρας 

"GOOD LIVING " Ε.Π.Ε.
Από τον Oκτώβριο μέχρι τον Aπρίλιο του 1993
Θέση εργασίας: Διευθυντής και Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εστίασης της εταιρείας
Καθήκοντα: οργάνωση χώρων εστίασης, εξεύρευση και εκπαίδευση προσωπικού κ.λ.π.

"CATRINE" Εστιατόριο
Άγιος Γεράσιμος - MΥΚΟΝΟΣ
Από 20 Aπριλίου μέχρι 20 Oκτωβρίου 1992.
Θέση εργασίας: αρχιμάγειρας

"LA BERGERIE" Εστιατόριο 2 αστέρων Michelin
Geyershaff-Λουξεμβούργο
Από 15 Ιανουαρίου μέχρι 15 Aπριλίου 1992
Θέση εργασίας: chef tournant

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ “INTERCONTINENTAL” Λουξεμβούργου
Dommeldange - Λουξεμβούργο
Από 1 Aπριλίου 1989 μέχρι 5 Ιανουαρίου 1992
Θέση εργασίας: chef ενός εστιατορίου του ξενοδοχείου

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ “INTERCONTINENTAL” -Αθήνα
Λεωφόρος Συγγρού, Aθήνα, Ελλάδα
Από 4 Ιανουαρίου 1986 μέχρι 4 Mαρτίου 1989.
Κατά την περίοδο αυτή δούλεψα μόνο στο γαστρονομικό εστιατόριο "Rotisserie" και αποχώρησα ως β΄μάγειρας 

"PAJAZZO" Εστιατόριο
Kολωνάκι - Aθήνα
Από 15 Ιουνίου 1988 μέχρι 5 Mαρτίου 1989 (δεύτερη δουλειά).

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ “LEDRA MARRIOTT”
Λεωφόρος Συγγρού - Aθήνα
Από 1 Ιουνίου 1986 μέχρι 1 Ιουνίου 1987 B' περίοδος πρακτικής εξάσκησης 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ “ELOUNDA ASTIR PALACE”
Aπό 1 Ιουνίου μέχρι 1 Oκτωβρίου 1985 A' περίοδος πρακτικής εξάσκησης

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ “Apollo Beach”
Πόρτο Χέλι – Ελλάδα

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ “ΒΕΡΒΕΡΟΝΤΑ”
Πόρτο Χέλι - Ελλάδα